петък, 2 март 2012 г.

Разочаровани на празника?...Не!

   Наближава 8-мимарт. Денят на жената. Еха! Романтика, красота, любов! Цветя, подаръци, пожелания!
   Ден, предшестван от подготовки и очаквания. Отивате на фризьор, козметик, купувате си нова рокля. И започвате да чакате с нетърпение. Сутринта, в която ще ви събудят с цвете. Денят, в който ще разхождате прелестта си с чар и самочувствие. Вечерта, в която мъжът до вас ще ви заведе в изискан ресторант. Шефът няма да ви затрупа с работа, в автобуса ще ви отстъпят място, а детето ви ще се завърне от детската градина с изработена от него картичка. Очаквания, надежди, представи...
   Това е най-краткият път към разочарованието. За да не завършите деня със стихнал ентусиазъм, не пълнете кошницата с предварителни нагласи. Мъжете не са романтични като нас. Или поне не повечето. Не очаквайте Гошо да се превърне в принц Жорж и да яхне бял кон.
   По-добре се настройте за един ден, който ще е толкова специален, колкото вие си го изградите.  Звучи банално, но щастието наистина се крие в това да оценяваме това, което ни се случва, а не да чакаме да се случи нещо, което си мислим, че бихме оценили.
   Какво като сутринта букетът от 30 рози се окаже зюмбюл в целофан? Все пак не е забравил а ви купи цвете, нали? Целунете го за благодарност! Какво като през деня не всички се обръщат след вас? Погледнете се в огледалото. Вие харесвате новата си рокля, а прическата ви прави повече от очарователна. Усмихнете се на тази дама! Какво като лъскавият ресторант се окаже кварталната пицария? Насладете се на вечерята навън. На това, че няма вие а сервирате и миете чиниите. Добър апетит! Какво като картичката е като сдъвкана. Детето ви е вложило толкова любов. Прегърнете го!
   Видяхте ли? Това беше един прекрасен ден! А може пък да останете и приятно изненадани...

Няма коментари:

Публикуване на коментар